Agenda

  • 26.10.2017 - Valken, de 1 - Smashing Maasdam 2
  • 27.10.2017 - BBS 5 - Valken, de 2
  • 29.10.2017 - Drop Shot, BC 14 - Valken, de 3
  • 02.11.2017 - Valken, de 2 - Noordwijkerhout, BK 3
  • 03.11.2017 - BBS 2 - Valken, de 1

Najaarscompetitie 2017/2018

Hier alvast de indeling voor de competitie voor het komende seizoen. Dit jaar hebben we weer 3 teams in de najaarscompetitie.

Team 1 speelt dit jaar 4e klasse. Team 2 6e klasse en team 3 7e klasse.

De wedstrijden in de week van de paardemarkt (donderdag 14 september worden uiteraard nog verzet)

 

Valken 1:

Wedstrijdschema Valken 1

 

Valken 2:

Wedstrijdschema Valken 2

 

Valken 3:

Wedstrijdschema Valken 3

 

 

Star Slottoernooien erg gezellig en geslaagd!

Op zaterdag 24 juni en 1 juli werden de eerste Star Slottoernooien gehouden.

Het idee voor deze gezellige afsluiters van het seizoen kwam uit de hoed van onze hoofdsponsor Star, die de toernooien financieel ook mogelijk heeft gemaakt.  

Het Slottoernooi voor de jeugd op 24 juni was een combinatie van een ouder-kind toernooi met superleuke spellen, zoals de bibberspiraal, klompen-ski, shuttle werpen en de 

(super-) grote toren. Twaalf enthousiaste teams van een kind met een ouder, opa, oma, grote broer, enzovoorts stonden klaar voor de strijd om met één van de drie prachtige (en vooral supergrote) bekers naar huis te gaan. Alle teams speelden 4 wedstrijden. Deze waren verdeeld over acht ronden. In de ronden waarin je geen wedstrijd had, kon je je uitleven met één van de spellen of even uitpuffen en nieuwe energie opdoen. Want er werd fanatiek gespeeld en flink gezweet! Dan is het lekker even graaien in die schaal vrolijke spekkies, een drankje halen of je tegoed doen aan de vleeshapjes van Slagerij Timmers, die ons op deze smakelijke manier gesteund heeft.

Maar wie zou er met die enorme 1e prijs beker naar huis gaan? Er was één jongedame die vastbesloten dacht ‘’die beker is voor mij!” en haar allerbeste beentje heeft voorgezet. En dat was niet voor niets: met 121 punten stak Julia met haar vader (die overigens niet heeft hoeven  stilstaan) met kop en schouders boven de rest uit en mochten zij die 1e prijs welverdiend in ontvangst nemen. Team Julia, goed gedaan en van harte gefeliciteerd! 

Ook de nummers 2 en 3, Marten en Rik, hebben met hun vaders veel punten gescoord, waarbij Marten met 84 punten net één punt meer dan Rik (83 punten) wist te bemachtigen.

Heren, allemaal ook van harte gefeliciteerd! Je wordt tenslotte niet elke dag 2e of 3e!

Ook het toernooi voor de senioren op zaterdag 1 juli was erg gezellig en geslaagd. De wedstrijden werden bepaald zoals we dat vaker doen, met de grabbelton, maar dit keer werden er ook meerdere singles gespeeld! Na een seizoen sporten hadden sommigen hiervoor dus nog genoeg energie over. Dit keer ook een andere puntentelling: het hoogste gemiddelde van alle wedstrijden bepaalde de winnaar. En dat was onbetwist Peter Boogert. Inderdaad, wéér Peter, hij sleept graag een prijsje mee naar huis! Hij kreeg een kadobon van 15 euro van Slagerij Timmers. Ook Cor van der Spijk en Anjo Nutting werden gelukkige winnaars met de 2e en 3e prijs, eveneens kadobonnen van slagerij Timmers. Laat het BBQ weer maar komen! 

Over BBQ gesproken, het toernooi werd afgesloten met onze inmiddels jaarlijkse BBQ, wederom bij Arjan thuis. Met twee weggewaaide party tenten (slik!) was het een uitdaging om alles op tijd klaar te zetten, maar de heren kregen het voor elkaar, top! En dus was het weer erg gezellig en smakelijk, de avond is voorbijgevlogen! Arjan en familie, bedankt voor jullie gastvrijheid!

Het waren supergezellige, geslaagde toernooien! 

Was je er niet bij? Kijk dan even naar de foto’s elders op deze website.

Wij willen Leon Star, slagerij Timmers, alle deelnemers en vrijwilligers bij de jeugd heel hartelijk bedanken voor hun bijdragen aan de toernooien!

 

Einde opstartcompetitie

Een aantal jeugdleden doen voor de tweede jaar mee met de opstapcompetitie. Deze competitie is bedoeld voor de jeugd die nog niet veel ervaring hebben met wedstrijden. In een poule spelen ze tegen andere verenigingen. Helaas hadden we een kleine poule, 5 teams, waarvan op het laatst nog een team is teruggetrokken. Het was erg spannend. Allemaal leuke wedstrijden waarbij de uitslag naar beide kanten kon gaan.

Doordat een team is teruggetrokken, is het onduidelijk wat nu de uiteindelijke stand is. Nummer 1, 2 of 3? We wachten af. In ieder geval was er weer veel spelplezier en dat is het belangrijkste. Op naar volgend seizoen: dan zullen ze met de reguliere competitie mee moeten doen.

Hieronder een impressie van de wedstrijden. Als aandenken hebben de kids een standaardje gekregen.

Valken speelt mee met het 2de Open Keukenhof Recreantentoernooi

Nel, Marjon, Richard en Peter speelde deze week voor de 2de keer op het Open Keukenhof recreantentoernooi. Omdat het bij de eerste editie zo goed ging (2x een finale) was de spanning voelbaar! Het begon al bij de voorbereiding. De ene dacht dat minder slaap is beter. Sommige hadden het hele jaar nog niet samen gespeeld. Maar dat ging vorig jaar toch ook goed?? Terug kijkend in de uitslagen van vorig jaar zagen we het tegendeel. Desalniettemin waren we allemaal op tijd aanwezig en we hadden er zin in.

Eerst werden de mixes gespeeld. Marjon en Richard speelde 3 wedstrijden.

Ronde 1: ze waren nog niet wakker. En dan heb ik het niet over onze tegenstander.

Ronde 2: driesetter eruit gesleept. En de  tegenstander was een finalist vorig jaar.

Ronde 3: Donders. Poule wedstrijden betekend dat je al bent uitgeschakeld. Balen!

Om de sfeer niet te verpesten dachten Peter en Nel dat kunnen wij ook. De eerste wedstrijd werd in drie setten verloren. De tweede wedstrijd was de tegenstand te sterk voor de mix/dubbel tactiek. Met een verslagen blik namen Nel en Peter afscheid van de mix poule. Er kon niet meer gewonnen worden.

Gelukkig hadden wij de dubbels nog. De eerste partij werd in 3 sets verloren (dit is een specialiteit van Richard en Peter (zie rcz uitslagen!). Maar kop op we kunnen altijd nog door gaan als tweede in de poule. De overige wedstrijden werden wel gewonnen, yes!

Wij hadden alleen één belangrijk punt over het hoofd gezien. En dat waren de reglementen van het toernooi. De nummer twee ging niet door..

Hierbij was het toernooi vroeg afgelopen.

Volgend jaar weer zijn we er weer bij.

 

Paastoernooi

Beste badmintonners,

De Katwijkse Badminton Club en Badminton Club De Valken organiseren sinds 2008 jaarlijks een besloten badmintontoernooi voor recreanten en competitiespelers. In 2017 willen wij het spelersveld graag nog verder uitbreiden. Daarom worden naast KBC en BC de Valken, ook de leden van de verenigingen BC Wassenaar, Bacluvo (Voorhout), BC Bios (Noordwijk), BKN (Noordwijkerhout), BC Hillegom en BC Lisse en Dynamo Sassenheim uitgenodigd. We hopen natuurlijk op een grote opkomst.

Het toernooi wordt gespeeld op maandagavond 10, donderdagavond 13 en zaterdag 15 april 2017 en de inschrijving hiervoor start op 1 februari 2017 via toernooiplanner. De recreanten en competitiespelers worden ingedeeld in afzonderlijke poules en er worden dubbels, mixen en singles gespeeld. Deelname aan 1 onderdeel kost € 7 en deelname aan 2 of 3 onderdelen € 13. We sluiten het toernooi af met een prijsuitreiking en onder het genot van een drankje genieten we met elkaar van een Chinees buffet (eigen bijdrage € 10).

De link naar de toernooiplanner is:

http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=B181580C-1A1B-4102-B653-897F54CACBE9