Agenda

  • 22.01.2018 - Valken, de R1 - BV Lisse
  • 25.01.2018 - Smashing Maasdam 2 - Valken, de 1
  • 25.01.2018 - Valken, de 2 - BBS 5
  • 25.01.2018 - Valken, de 3 - Drop Shot, BC 14
  • 09.02.2018 - Dynamo 2 - Valken, de R1

Valken 2 gaat goed!

Team 2 bestaande uit: Rik Schepers, Johan Binnendijk, Richard Binnendijk, Marion Spies en Diane Lagendijk zijn nu halverwege het competitieprogramma van de najaarscompetitie. Het team speelt in de 6e klasse en heeft tegenstanders als Dynamo, BC Hillegom, Tiaq, BC Wassenaar, BKN, BBS en BC Katwijk in de poule. Op 15 september speelde ze de eerste wedstrijd. Deze eindigde in een gelijkspel. Maar zoals nu blijkt was dat een ‘warming-up’ wedstrijd. De eerstvolgende 7 wedstrijden hebben zij allen gewonnen! Nu staat het team dan ook bovenaan in de poule met 52 punten uit 8 wedstrijden. We hopen dan ook dat het team de komende wedstrijden dit vol kan blijven houden, dan komt het kampioenschap in handbereik!

Hou de uitslagen van dit team in de gaten op toernooi.nl

Aftreden voorzitter Peter

Afgelopen maandag was het dan zover, Peter is officieel afgetreden als voorzitter.

Peter, bedankt voor je inzet de afgelopen jaren! Gelukkig kwam hij met goed nieuws, want hij blijft gezellig langskomen aan de bar en blijft ook nog eens actief meedoen in de feestcommisie samen met Arjan! Ik hoop persoonlijk dat hij soms nog mee wil blijven denken over de website, onder het genot van een lekker drankje!

Nu is de voorzittershamer overgedragen aan onze nieuwe voorzitter: Richard. Heel veel succes met je nieuwe rol binnen het bestuur, doe er wat moois mee en uiteraard veel succes!

 

Carel Oostveentoernooi

Op maandag 16 oktober organiseerde BC de Valken het jaarlijkse Carel Oostveen Toernooi. Het toernooi startte om 20.30. Het was gezellig druk en er werd fanatiek gespeeld om de meeste punten. In totaal speelde elke speler 5 wedstrijdjes. De winnaar deze avond was Marion. Jan en Gulia namen de andere twee prijzen mee naar huis. 

Carel  Oostveen heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting de vereniging. Jarenlang heeft hij de trainingen verzorgt en nieuwe leden opgevangen. Sinds Carel officieel afscheid heeft genomen van de club organiseert de club jaarlijks een toernooi onder zijn naam. Carel is inmiddels 89 jaar oud, maar is nog in goede gezondheid. Samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen kon hij deze avond bijwonen. Tevens is de medeoprichter van de vereniging dhr. Lamboo met zijn vrouw onze verenging komen bezoeken deze avond. Na het toernooi was er nog een gezellig samenzijn in het cafe van het dorpshuis. 

Najaarscompetitie 2017/2018

Hier alvast de indeling voor de competitie voor het komende seizoen. Dit jaar hebben we weer 3 teams in de najaarscompetitie.

Team 1 speelt dit jaar 4e klasse. Team 2 6e klasse en team 3 7e klasse.

De wedstrijden in de week van de paardemarkt (donderdag 14 september worden uiteraard nog verzet)

 

Valken 1:

Wedstrijdschema Valken 1

 

Valken 2:

Wedstrijdschema Valken 2

 

Valken 3:

Wedstrijdschema Valken 3

 

 

Star Slottoernooien erg gezellig en geslaagd!

Op zaterdag 24 juni en 1 juli werden de eerste Star Slottoernooien gehouden.

Het idee voor deze gezellige afsluiters van het seizoen kwam uit de hoed van onze hoofdsponsor Star, die de toernooien financieel ook mogelijk heeft gemaakt.  

Het Slottoernooi voor de jeugd op 24 juni was een combinatie van een ouder-kind toernooi met superleuke spellen, zoals de bibberspiraal, klompen-ski, shuttle werpen en de 

(super-) grote toren. Twaalf enthousiaste teams van een kind met een ouder, opa, oma, grote broer, enzovoorts stonden klaar voor de strijd om met één van de drie prachtige (en vooral supergrote) bekers naar huis te gaan. Alle teams speelden 4 wedstrijden. Deze waren verdeeld over acht ronden. In de ronden waarin je geen wedstrijd had, kon je je uitleven met één van de spellen of even uitpuffen en nieuwe energie opdoen. Want er werd fanatiek gespeeld en flink gezweet! Dan is het lekker even graaien in die schaal vrolijke spekkies, een drankje halen of je tegoed doen aan de vleeshapjes van Slagerij Timmers, die ons op deze smakelijke manier gesteund heeft.

Maar wie zou er met die enorme 1e prijs beker naar huis gaan? Er was één jongedame die vastbesloten dacht ‘’die beker is voor mij!” en haar allerbeste beentje heeft voorgezet. En dat was niet voor niets: met 121 punten stak Julia met haar vader (die overigens niet heeft hoeven  stilstaan) met kop en schouders boven de rest uit en mochten zij die 1e prijs welverdiend in ontvangst nemen. Team Julia, goed gedaan en van harte gefeliciteerd! 

Ook de nummers 2 en 3, Marten en Rik, hebben met hun vaders veel punten gescoord, waarbij Marten met 84 punten net één punt meer dan Rik (83 punten) wist te bemachtigen.

Heren, allemaal ook van harte gefeliciteerd! Je wordt tenslotte niet elke dag 2e of 3e!

Ook het toernooi voor de senioren op zaterdag 1 juli was erg gezellig en geslaagd. De wedstrijden werden bepaald zoals we dat vaker doen, met de grabbelton, maar dit keer werden er ook meerdere singles gespeeld! Na een seizoen sporten hadden sommigen hiervoor dus nog genoeg energie over. Dit keer ook een andere puntentelling: het hoogste gemiddelde van alle wedstrijden bepaalde de winnaar. En dat was onbetwist Peter Boogert. Inderdaad, wéér Peter, hij sleept graag een prijsje mee naar huis! Hij kreeg een kadobon van 15 euro van Slagerij Timmers. Ook Cor van der Spijk en Anjo Nutting werden gelukkige winnaars met de 2e en 3e prijs, eveneens kadobonnen van slagerij Timmers. Laat het BBQ weer maar komen! 

Over BBQ gesproken, het toernooi werd afgesloten met onze inmiddels jaarlijkse BBQ, wederom bij Arjan thuis. Met twee weggewaaide party tenten (slik!) was het een uitdaging om alles op tijd klaar te zetten, maar de heren kregen het voor elkaar, top! En dus was het weer erg gezellig en smakelijk, de avond is voorbijgevlogen! Arjan en familie, bedankt voor jullie gastvrijheid!

Het waren supergezellige, geslaagde toernooien! 

Was je er niet bij? Kijk dan even naar de foto’s elders op deze website.

Wij willen Leon Star, slagerij Timmers, alle deelnemers en vrijwilligers bij de jeugd heel hartelijk bedanken voor hun bijdragen aan de toernooien!